Osmijeh pacijenta najljepši dio posla: Dr Stajčić proslavio 20 godina rada FOTO

GS
Foto: GS

BANjALUKA- Poznati banjalučki oralni hirurg dr Aleksandar Stajčić proslavio je 20 godina uspješnog rada, a tim su povodom on i njegov tim juče organizovali proslavu ovog značajnog poslovnog jubileja i javnosti predstavili nove prostorije ZU “Dr Stajčić”, koje su opremljene po uzoru na najbolje svjetske stomatološke ordinacije.

– Drago mi je da smo nakon 20 godina uspjeli obilježiti jubilej proširenjem poslovnog prostora i na neki način stvoriti sebi bolje uslove rada. S druge strane, sada smo u mogućnosti da pacijentima pružimo uslugu po najsavremenijim svjetskim standardima – istakao je dr Stajčić.

Poslovni prostor ZU “Dr Stajčić” danas se prostire na 210 kvadrata.

– Od jedne stolice i jedne prostorije koja je imala 30-ak kvadrata došli smo do toga da imamo šest stomatoloških stolica, svoju hiruršku salu, najmoderniji digitalni rendgen i visok nivo pružanja usluge  – podsjetio je dr Stajčić.


Prisjetio se da je iza njih mnogo rada, edukacija, uspomena, nedaća, ali i neizostavan značaj timskog rada u stomatologiji.

Naglasio je da sam odnos doktora sa sestrama i sa tehnikom uvezan i mora da funkcioniše kako treba da ne bi bilo grešaka i da pacijent na kraju bude zadovoljan.

-Najljepši dio našeg posla je kada pacijent, po završetku stomatoloških radova, prvi put u ogledalu ugleda svoj novi osmijeh. Kada se pacijent rasplače sa osmijehom, te suze radosnice, to je nešto najljepše što se može vidjeti – kaže dr Stajčić.


Proslavi vrijednog jubileja prisustvovale su brojne zvanice, osobe iz struke i javnog života Banjaluke i šire.

Među njima je i direktor JZU „Zavod za stomatologiju“ Republike Srpske dr Miloš Kos koji je istakao da dr Stajčić ima mladu i ozbiljnu ekipu koja će sigurno biti na nivou zadatka.

– Dr Stajčić je naš poznati oralni hirurg koji odavno ima svoju ordinaciju i hiruršku ambulantu, ali pokriva i druge grane stomatologije koje će ovim proširenjem dobiti još na značaju. Nove prostorije u ZU „Dr Stajčić“ su impozantne. Siguran sam da će dr Stajčić sa ovim dobiti još pacijenata, jer su usluge koje pruža, a koje su i do sada bile na visokom nivou, od sada će biti na još višem – kazao je dr Kos.


Maksilofacijalni hirurg prof. dr Nenad Tanasković naglasio je da je ponosan što ima još kolega koji su zainteresovani da prate razvoj branše, da upoređuju sebe s drugima.

- Iz svega toga proizađu neka dobra životno-poslovna iskustva i napreduju.  Ovo danas što imamo priliku da vidimo je upravo nadogradnja na sve što je rađeno do sada – kazao je  dr Tanasković koji je  svom kolegi poželio sreću u daljem radu.

Podsjetio je da dr Stajčića poznaje dugo.

-Sticajem okolnosti smo se bez ikakvih dogovora sretali na mnogim međunarodnim skupovima širom svijeta, sjećam se i odlaska u Koreju itd.  Nije to bilo samo u lokalu – naglasio je dr Tanasković.

Brend menadžer kompanije Ivoclar za Bosnu i Hercegovinu dr Danijela Čikara rekla je da samo proširenje prostora ide u prilog poslovanju i govori o načinu njegove posvećenosti, istrajnosti i obimu posla.

-Oduševljena sam samim pristupom dr Stajčića kako struci, tako i kvalitetu onoga što on nudi na tržištu BiH – naglasila je dr Čikara koja dr Stajčićem sarađuje punih 20 godina od samog početka poslovanja, a njihovo poznanstvo traje nepune 23 godine, još iz studentskih dana.

Da dr Stajčić prati trendove u ovoj oblasti potvrdio je i  vlasnik zubne laboratorije “Full Dent” i zubni tehničar Nenad Đukanović.

Đukanović napominje da dr Stajčić već godinama radi kao stomatolog i kao oralni hirurg i da mu je veliko zadovoljstvo imati kontakt sa nekim ko je u poslu intenzivno, jer on podiže ljude oko sebe.

– Izuzetno cijenim ljude koji se trude da prate trendove i koji se trude da budu u skladu sa istima- kazao je vlasnik "Full Denta".


Digitalizacija

Dr Aleksandar Stajčić napominje da je digitalizacija u stomatologiju ušla prije desetak godina i da su se trudili da prate korak sa vremenom pa su prvo nabavili digitalni rendgen aparat, a kasnije ga zamijenili sa najmodernijim Planmeca ProMax 3D rendgen aparatom.

– Uskoro nam treba stići digitalni skener, što će biti i nama i pacijentima olakšanje, jer više neće biti onih klasičnih uzimanja otisaka, bušenja – već će se sve to raditi digitalno. S druge strane ubrzaćemo posao i našoj tehnici koja će na lakši način moći napraviti zube i time skraćujemo, baš tako da kažem, proizvodnju zuba sa nekih sedam na dva do četiri dana – pojasnio je dr Stajčić.

U skorijoj budućnosti planiraju nabaviti printer i glodalicu kako bi u roku od 24 časa od završenog brušenja pacijentu mogli omogućiti da dobije nove zube.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana