Stojičić: Sa ministarstvom zdravlja o upotrebi elektronskih cigareta među maloljetnicima

Srna
Stojičić: Sa ministarstvom zdravlja o upotrebi elektronskih cigareta među maloljetnicima

BANjALUKA- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da će sa predstavnicima Ministarstva zdravlja biti razgovarano o upotrebi elektronskih cigareta među maloljetnim licima.

"Nemam informacije sa terena od rukovodstava škola da su elektronske cigarete u masovnom korištenju. O tome jeste bilo priče, a u svakom slučaju razmatraćemo to sa Ministarstvom zdravlja da vidimo može li se to izmjeriti u kom obimu se koristi i koji učenici ih koriste", rekla je Stojičićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da će resorno ministarstvo preduzeti sve što je u njegovoj moći, kao i da ovo pitanje zavisi i od onih koji prodaju elektronske cigarete koje su dostupne djeci.

Stojičićeva smatra da i na tom polju treba nešto da se radi.

Kada je riječ o ograničavanju upotrebe elektronskih cigareta do određene dobi, Stojičićeva je istakla da se ovi proizvodi smatraju neštetnim i dostupni su u prodaji i djeci i maloljetnicima do 18 godina.

"Vrlo je teško sa pozicije ministra prosvjete i kulture da djeluje u tom pravcu da ograničava ili donosi neke mjere bez saradnje šire zajednice. Mislim da to nije moguće", zaključila je Stojičićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana