Stojičić: Prvenstvo u rukometu prilika da školarci pokažu talenat i odmjere snage

SRNA
Stojičić: Prvenstvo u rukometu prilika da školarci pokažu talenat i odmjere snage

BANjALUKA- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da je prvenstvo banjalučke regije u rukometu, koje je danas otvoreno u Banjaluci, prilika da osnovci i srednjoškolci pokažu svoj talenat u sportu, te odmjere snage i pripreme se za Male olimpijske igre Republike Srpske.

Stojičićeva je istakla značaj da se školskoj djeci omoguće kapaciteti za bavljenje sportom, ali i edukovani treneri i nastavnici koji će sa njima razvijati sportski duh i talenat.

"To je veoma bitan segment u razvoju djeteta, jer djeca koja se bave sportom razvijaju se fizički, ali i emocionalno, te imaju i veće perspektive da prevaziđu sve vrste problema sa kojima se suočavaju u toku odrastanja", rekla je Stojičićeva prije otvaranja Prvenstva, koje organizuje banjalučka Tehnička škola.

Ona je navela i da Ministarstvo podržava sportske aktivnosti u školama, te dodala da se nada da će ovo prvenstvo postati tradicionalna aktivnost.

Direktor Tehničke škole Banjaluka Vladimir Kuvalja smatra da sport treba da bude sastavni dio aktivnosti djece, kako u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja, tako i u daljem životu.

On je rekao da u današnje vrijeme, kada su pažnju djece najviše zaokupili sadržaji na malim ekranima, sport treba da zauzme mnogo veći dio nastavnog plana i programa u školama.

"Naša djeca imaju mnogo potencijala u sportu, samo ih treba zainteresovati i omogućiti im da taj potencijal i pokažu", rekao je Kuvalja.

Sportski događaj organizuje Tehnička škola Banjaluka u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske za učenike osnovnih i srednjih škola kao jednu od sportskih aktivnosti u okviru regionalnih takmičenja i priprema za Male olimpijske igre Republike Srpske.

Finalna nadmetanja u okviru Republičkih takmičenja iz sportskih disciplina biće održana u toku maja u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana