Stojičić: Nadležne institucije da pomognu djeci bez roditeljskog staranja

Srna
Stojičić: Nadležne institucije da pomognu djeci bez roditeljskog staranja

BANjALUKA- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da saradnja sa vaspitno-obrazovnim ustanovama koje pohađaju štićenici banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" počiva na obostranom razumijevanju i uvijek je u najboljem interesu djece.

Stojičićeva, koja je danas posjetila ovaj dom i predškolsku ustanovu "Tratinčica" koja radi u njegovom sastavu, istakla je da su sva djeca uspješno završila školsku godinu.

"Zadatak svih nadležnih institucija je da djeci bez roditeljskog staranja pomognu da izrastu u zdrave osobe osposobljene za samostalan život", rekla je Stojičićeva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Vršilac dužnosti direktora Doma "Rada Vranješević" Darijana Kecman upoznala je Stojičićevu da 27 štićenika doma osnovnoškolskog uzrasta pohađaja nastavu u osnovnim školama "Zmaj Jova Jovanović" i "Jovan Cvijić", te je pohvalila saradnju sa menadžmentom ovih škola, kao i Centrom "Zaštiti me", gdje nastavu pohađaju dva štićenika ovog doma.

Tokom posjete naglašena je posebno dobra saradnja sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Stojičićeva je upoznala Kecmanovu o aktivnostima Ministarstva na uvođenju jedinstvenog informacionog sistema u sve predškolske ustanove te joj je uručila odjeću i didaktičke igre za štićenike doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana