Stiže li nam osvježenje?

Srna
Stiže li nam osvježenje?

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, blago svježije u odnosu na prethodne dane, sa temperaturom vazduha do 33 stepena Celzijusova, na jugu do 36.

Ujutro će na sjeveru i zapadu biti oblačnije uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a u ostalim predjelima i dalje sunčano i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 18 do 25, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Prije podne i do sredine dana oblačnost sa padavinama će zahvatiti i centralne i istočne predjele gdje će biti uslova za jače lokalne nepogode uz obilnije padavine i pojavu grada. Poslije podne i uveče u većini predjela biće nestabilno uz povremene pljuskove sa grmljavinom. U Hercegovini ostaje vrlo toplo i pretežno sunčano.

Tokom noći na subotu očekuje se naoblačenje od sjeverozapada uz povremene padavine.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno u zoni pljuskova i jak, sjevernih smjerova.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo sunčano uz malu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 18 stepeni, Čemerno 20, Sokolac 24, Han Pijesak 25, Kneževo 26, Kalinovik, Mrakovica i Sarajevo 27, Drinić 29, Mrkonjić Grad 30, Gacko, Ribnik i Srebrenica 31, Neum, Rudo i Foča 32, Banjaluka, Novi Grad, Prijedor i Srbac 33, Bijeljina, Doboj i Zvornik 34, Bileća 36, Trebinje 37 i Mostar 40 stepeni Celzijusovih.

-Do petka, 26. jula, biće manje toplo, a onda se ponovo očekuje porast temperature - izjavila je Srni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.

Đorđevićeva je rekla da sutra u drugom dijelu dana može doći do lokalnih nepogoda, pogotovo u široj regiji od Doboja ka istoku, Sarajevosko-romanijskoj regiji i Podrinju.

Ona je naglasila da se danas završava najgori dio toplotnog talasa i da će u narednim danima biti malo niža temperatura, ali i dalje neće biti svježe.

Dnevna temperatura vazduha biće oko 27 stepeni na zapadu, a na jugu do 36 stepeni Celzijusovih, što je za većinu predjela, ukuljučujući Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Prijedor i Novi Grad, do osam stepeni niže u odnosu na prethodne dane.

Đorđevićeva je dodala da će u nedjelju, 21. jula, biti uglavno suva, a u ponedjeljak, 22. jula, nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom i lokalnim nepogoda.

Ona je rekla da bi sredinom naredne sedmice trebalo da bude još manje topao vazduh, pa bi trebalo da bude ugodnije.

-Sredinom naredne sedmice temperatura vazuha biće u rasponu maksimalno oko 25 do 32 ili 33 stepena Celzijusova, bez pretjeranih vrućina do petka, nakon čega nas opet očekuje porast temperature - zaključila je Đorđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana