Stipendije za osam gimnazijalaca u Modriči

GS
Stipendije za osam gimnazijalaca u Modriči

MODRIČA - Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa osam učenika koji su upisali prvi razred Gimnazije u školskoj 2024/25. godini.

"Odluka o stipendiranju učenika donesena je radi motivacije mladih za upis u modričku Gimnaziju, koja ima tradiciju dugu više od 40 godina, a koja iz godine u godinu upisuje sve manje učenika u prvi razred", rekao je novinarima Radulović.

On je istakao da je sa rukovodstvom Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić", u čijem sastavu je Gimnazija Modriča, dogovoreno da se svakom učeniku koji upiše prvi razred gimnazije obezbijedi stipendija od 100 KM mjesečno.

Radulović je rekao da očekuje da će stipendije u narednim godinama dodatno motivisati mlade da srednje obrazovanje steknu u Gimnaziji, koja ima dugu tradiciju.

"Trenutno Gimnazija ima dovoljno kvalitetnog nastavnog kadra i dobre uslove za rad", rekao je Radulović.

Učenica Ana Lukić rekla je da je upisala Gimnaziju, zato što će nakon srednjeg obrazovanja nastaviti obrazovanje na fakultetu.

"Modrička gimnazija je decenijama bila jedna od najboljih škola na ovom prostoru, u kojoj su mladi sticali dovoljno znanja i vještina važnih za nastavak obrazovanja", rekla je Lukićeva.

Anin otac Davor istakao je da je stipendija finansijska podrška, ali pokazuje i podršku lokalne zajednice kako porodici, tako i očuvanju modričke Gimnazije.

"Bila bi velika greška kada bi Gimnazija, zbog nedovoljnog interesovanja mladih za upis u ovu obrazovnu ustanovo prestala sa radom", rekao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana