Stigla samo jedna ponuda: Zatvoren oglas za kupovinu zgrade UIO u Banjaluci

M. M. B.
Stigla samo jedna ponuda: Zatvoren oglas za kupovinu zgrade UIO u Banjaluci

BANjALUKA - Firma “Grand trade” jedina je dostavila ponudu na konkurs Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za kupovinu zgrade u Banjaluci, saopšteno je iz te institucije.

Nakon isteka roka od mjesec dana od objave javnog oglasa za kupovinu objekta za smještaj Glavne kancelarije i Regionalnog centra UIO Banjaluka, komisija je danas otvorila pristigle ponude.

- Stigla je jedna ponuda i to od ponuđača "Grand Trejd" iz Banjaluke. Oni su za potrebe kancelarijskog i višenamjenskog prostora ponudili 12.280 kvadratnih metara po cijeni od 71,11 miliona maraka sa PDV-om, dok je za potrebe parkinga ponuđeno  4.740 kvadratnih metara po cijeni od 27,45 miliona maraka - navedeno je u saopštenju UIO.

Naglasili su da će komisija UIO vršiti postupak evaluacije pristigle ponude u smislu ispunjenosti svih uslova traženih u oglasu koji je objavljen još 13. decembra prošle godine.

Iz UIO su podsjetili da još od 2007. pokušavaju riješiti pitanje smještaj zaposlenih u Glavnoj kancelariji i Regionalnom centru Banjaluka.

- U početku smo ovaj problem pokušali riješiti na način da se kupi zemljište za izgradnju objekta u Banjaluci, te mo u nekoliko navrata sa nadležnima u gradu Banjaluka pokušalo iznaći adekvatno zemljište za izgradnju objekta. Međutim, rješenje nismo našli - poručili su iz UIO.

Podsjetili su i da je UIO pokušala u četiri navrata da kupi objekat u Banjaluci, ali su svi ti pokušaji propali.

- S obzirom na loše uslove u kojima rade službenici UIO u Glavanoj kancelariji i ekstremno loše uslove sa kojima se bore radnici u Regionalnom centru Banjaluka očekujemo konačno rješenje ovog problema  - naveli su u UIO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana