Stevanović: Slikarska radionica "Paleta" prepoznatljiva u regionu

Srna
Foto: gs

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je danas da Slikarska radionica "Paleta" predstavlja vrlo značajan, možda i najvažniji kulturni iskaz u gradu Zvorniku, jer je po svom devetnaestogodišnjem radu prepoznatljiva u cijelom regionu.

Stevanović je na prijemu, koji je organizovao za članove Slikarske radionice "Paleta" koju vodi akademki slikar Jovo Lalić, izrazio zahvalnost što su za ovih 19 godina članovi ove radionice kasnije postali akademski slikari, arhitekte, dizajneri, elektroinženjeri, profesori.

Ističući da mladi članovi Slikarsku radionicu "Paleta" doživljavaju kao svoj mir, svoj početak, svoje trajanje u nekim mladim danima, Stevanović je rekao da će grad Zvornik i dalje nastojati da mladima, članovima ove radionce, pomogne u svakodnevnom radu i stvaranju.

"Želim sreću učenicima Palete, a Laliću da još dugo vodi ovu radionicu", rekao je Stevanović i dodao da će grad kontinuirano obezbjeđivati sredstva, prije svega, i za izdavanje monografije povodom dvije decenije rada "Palete", jer imaju šta da pokažu.

Osnivač Slikarske radionice "Paleta" Jovo Lalić zahvalio je gradonačelniku za prijem i podršku koju su imali tokom prethodnih godina.

Podsjetivši da je Radionica osnovana 2003. godine, Lalić je rekao da je kao slikar spontan, da mu se sve dešava spontano i da se nijedan od tih dana nije ponovio.

"Zahvalio bih se svim svojim učenicima, pomoćnicima, saradnicima, sponzorima, ljudima koji su našli sluha za nas, naročito u posljednje dvije godine kada su ljudi pobjegli sami od sebe, a kamoli od slikarstva", rekao je Lalić.

On je naglasio da je kroz radionicu "Paleta" prošao veliki broj mladih ljudi, među kojima je i 10 onih koji su završili arhitekturu, devet su akademski slikari, nekoliko građevinskih inženjera, te druga zanimanja.

"Za sve ove godine rada Palete učenicima ove radionice prenosio sam znanje, oni meni energiju, što je kompenzacija u balansu i nadam se da će tako i ostati", rekao je Lalić.

Učenici "Palete" i Lalić gradonačelniku su poklonili sliku, a tokom posjete prezentovali su i neke od postignutih uspjeha, kao i planove koji su pred njima. /kraj/msg/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana