Stevandić: „Glas“ uvijek na strani istine

GS
Stevandić: „Glas“ uvijek na strani istine

BANjALUKA - “Glas Srpske” u proteklih više od osam decenija uvijek je bio na strani istine, pravde i pomirenja, pouzdani hroničar vremena i istinske narodne novine.

Istakao je to predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji čestitao je danas “Glasu Srpske” 81 godinu postojanja i istakao da je to najuticajniji dnevni list sa dugom tradicijom.

Stevandić je naveo da je “Glas Srpske” dnevni list koji je odgovornim i profesionalnim pristupom stekao veliki ugled i povjerenje kod čitalaca u Republici Srpskoj, Srbiji, regionu i šire.

-Čestitam vam na tom uspjehu, kao i na posvećenosti u radu i objektivnom informisanju javnosti o najvažnijim događajima. Poštujući najviše etičke i novinarske norme, čvrsto ste branili istinu i principe profesije, dajući ogroman doprinos demokratizaciji našeg društva - istakao je Stevandić u čestitki urednicima, novinarima, foto-reporterima i svim zaposlenim u “Glasu Srpske”.

On im je poželio da u duhu dobre tradicije ostanu vjerni standardima koje su postavili.

-Ovu godišnjicu doživljavam sa posebnom emocijom, pošto je „Glas Srpske“ osnovan u kući mog djeda Stevana Tadića u selu Župica. Srećan vam rođendan - napisao je Stevandić u čestitki direktoru Borisu Dmitrašinoviću i glavnom i odgovornom uredniku Borjani Radmanović Petrović.

Prvi broj “Glasa” štampan je 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje nadomak Drvara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana