Stanovi u Kraljevu za deset izbjegličkih porodica iz BiH i Hrvatske

Srna
Stanovi u Kraljevu za deset izbjegličkih porodica iz BiH i Hrvatske

BEOGRAD - Deset izbjegličkih porodica dobilo je danas u Kraljevu nove stanove u zgradi namijenjenoj za njihovo stambeno zbrinjavanje, u čiju je izgradnju uloženo više od 300.000 evra.

Svečanom uručenju ključeva porodicama koje su svoj krov nad glavom čekale duže od 30 godina prisustvovali su zamjenik komesara za izbjeglice Srbije Svetlana Velimirović, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmit i predstavnici Delegacije EU u Srbiji.

Velimirovićeva je istakla da je ovo veoma važan događaj za deset porodica koje su konačno dočekale svoj novi dom, dodajući da današnji dan označava kraj njihovog trnovitog puta, dugog više od 30 godina, kada su napustili ognjišta i došli u svoju Srbiju.

"Želim vam da u novim stanovima budete ispunjeni srećom i ljubavlju i da sa svojim porodicama proživaljavate samo lepe trenutke i stvarate nove uspomene", rekla je Velimirovićeva.

Zgrada u Kraljevu građena je u okviru Regionalnog stambenog programa, čiji je cilj da obezbijedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana