Stanje na putevima

Srna
Stanje na putevima

BANjALUKA - Najavljena visoka temperatura vazduha utiče na koncentraciju vozača i donosi veći rizik od saobraćajnih nezgoda ili kvara na vozilu, pa iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske savjetuju da se izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Iz AMS vozačima poručuju da budu spremni na zastoje i usporenu vožnju, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja na većini puteva, kao i na duža zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Crnom Gorom.

Duža su čekanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Velika Kladuša, Orašje i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS Republike Srpske pozivaju vozače da prate kamere Saveza i na vrijeme se informišu o stanju na graničnim prelazima.

Zbog izgradnje mosta na regionalnom putu Razboj - Rudanka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za prelaz transportera i teške mehanizacije.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su na magistralnim putevima Donja Bukovica - Vršani i Vršani - Bijeljina, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko - Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca.

Radovi su u toku i na dionicama Dobro Polje - Miljevina, Brod na Drini - granični prelaz Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri" i "Strogonik" izmjene su na magistralnom putu Brodar - Višegrad, zatim u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa-Brodar, u tunelu "Trgovišta" na putu Brodar - granica Republike Srpske i Srbije, te na putnom pravcu Dobro Polje - Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene".

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase većemod 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na regionalnom putu Rudanka - Stanari, na lokaciji Ljeskovim vodama, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice - Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina - Gornja Vijaka.

Povremena obustava, zbog miniranja terena, najavljena je na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča u mjestu Kostajnica.

U FBiH na naplatnom mjestu Lepenica, na auto-putu, saobraća se usporeno, bez obustava.

Sutra od 8.00 do utorka, 27. avgusta do 8.00 časova saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku auto-puta iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Semizovac - Olovo, Kladanj - Vlasenica i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana