Stanje na putevima

Srna
Stanje na putevima

BIJELjINA - Na području Banjaluke, Gradiške i Kozarske Dubice, kolovozi su zbog kiše mokri, dok se u ostalim krajevima Republike Srpske saobraćaj jutros odvija po pretežno suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

"Sezona je godišnjih odmora, samim tim očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja kako na putevima, tako i na graničnim prelazima, što zahtijeva veću opreznost za volanom, poštovanje saobraćajnih propisa i izbjegavanje rizičnih preticanja", navedeno je u saopštenju.

Na putevima gdje su u toku radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštovanje je obavezno.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Brodar-Višegrad u tunelima "Cera tri" i "Strogonik", Međeđa-Brodar u tunelu "Kotva dva", Dobro Polje-Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene", Brodar-Rudo jedan u tunelu "Trgovišta", putevima Johovac-Rudanka, Razboj-Rudanka, Rudanka-Doboj, Han Pijesak dva-Sokolac, Brod na Drini-Šćepan Polje, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice jedan-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola, Čatrnja-Gradiška, Stari Ugljevik-Glavičice, Teslić tri-Podjezera.

Zbog miniranja terena do 8. oktobra biće povremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica, grad Doboj, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova zbog radova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom trakom, uz privremenu signalizaciju, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj-Šibošnica, dionica Mačkovac-Piperi, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

U Federaciji BiH /FBiH/ pojačana je frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca i graničnih prelaza, a posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez-Travnik i Brčko-Cerik izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa iz Auto-moto saveza Srpske mole vozače za strpljenje i razumijevanje.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Foča-Ustikolina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana