Stanje na putevima: Vlažni kolovozi u višim predjelima

Srna
Stanje na putevima: Vlažni kolovozi u višim predjelima

BANjALUKA- Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su u višim planiskim predjelima mjestimično vlažni i klizavi, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Učestali su odroni na putevima Bihać - Srbljani - Bosanska Krupa, Velika Kladuša - Bužim, Rogatica - Ustiprača, Grude - Posušje, Šićki Brod - Srebrenik, Bugojno - Kupres, Jajce - Banjaluka, Turbe - Karanovac i Sarajevo - Foča.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Konjic - Jablanica i Jablanica - Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i na području Livna, Kupresa i Tomislavgrada.

Vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na putu Dobro Polje - Miljevina izmijenjen je režim saobraćaja zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", na putu Prijedor - Kozarac radi izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor, a na putu Lapišnica - Ljubogošta zbog radova u tunelu "Čeljigovići".

U mjestu Gornji Podgradci saobraćaj je izmijenjen zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice, a u mjestu Sovjak zbog oštećenja mosta preko rijeke Jablanice.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja i na putevima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Klašnice jedan - Nova Topola, Gradiška - Nova Topola, Čatrnja - Gradiška, na petljama Johovac i Rudanka.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 10 tona na mostu Kralja Aleksandra na putu Brodar - Rudo, a za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana