Stanje na putevima: Nema posebnih ograničenja

Srna
Stanje na putevima: Nema posebnih ograničenja

BANjALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni i da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju rano ujutro ili kasno uveče

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u Ljeskovim vodama do 15. septembra, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

U FBiH za danas je najavljen početak radova na tranzitu u Sarajevu zbog čega će se svakim danom, osim nedjelje, od sedam do 16.30 časova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Radovi na polaganju završnog sloja asfalta danas će se izvoditi na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će do 19 časova saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Sporije zbog radova vozi se magistralnim putevima Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo, Kiseljak-Busovača, Livno-Kamensko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, u Kladnju iz smjera Olova, te na području Stoca i Hadžića.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duže od pola sata.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana