Stamenkovski i Čabrićeva posjetile GAK "Narodni front" u danu kada je rođeno 99 beba

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić i ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski posjetile su danas, u okviru Svesrpskog sabora, Ginekološko-akušersku kliniku /GAK/ "Narodni front" u Beogradu, gdje su uručeni paketići za 17 porodilja koje danas sa bebama izlaze iz bolnice.

Paketiće je porodiljama, nakon obilaska najvećeg porodilišta u Srbiji, uručila Stamenkovski u prisustvu Čabrićeve i rukovodstva GAK "Narodni front".

Stamenkovski i Čabrićeva su poželjele sreću porodiljama i njihovoj djeci, a majkama poručile da uživaju u odrastanju svoje djece.

Stamenkovski je nakon obilaska beogradskog porodilišta rekla da je imala čast da ugosti Čabrićevu i da je srećna što je bila u prilici da je dovede na najljepše mjesto u prijestonici Srbiji.

"Ovde su ruke pune života i ljubavi. Ovde, gde se u Beogradu rađa najviše dece i danas smo podelili radost sa našim porodiljama, kojima smo uručili skromne poklone prilikom njihovog otpusta, jer one odlaze u svoje domove i porodice sa svojim bebama. Zato smo želeli da upravo ovaj trenutak podelimo zajednički sa njima, stvarajući tako i zajedničke uspomene", poručila je Stamenkovski.

Ona je najavila da će ministarstvo na čijem je čelu svu pažnju posvetiti podršci porodiljama i podsjetila da su u toku izmjene Zakona o finansijskoj podršci porodici i da su planirana mnogo veća izdvajanja za rođenja prvog djeteta, kao i cijeli niz podsticajnih mjera u oblasti populacione politike.

Stamenkovski je zahvalila direktoru GAK-a "Narodni front" Željku Mikoviću što je ugostio nju i Čabrićevu i predstavio im šta sve sa svojim saradnicima radi da Srbija ima što više djece.

"Ovo je mesto sa kog se gradi budućnost i gde se slavi život. Danas smo ovde i da pošaljemo poruku da su Srbija i Srpska jedna porodica", poručila je Stamenkovski.

Čabrićeva je u svoje i u ime Vlade Republike Srpske zahvalila Đurđevićevoj i domaćinima iz GAK "Narodni front" za poziv, gostroprimstvo i sve što su ona i saradnici vidjeli i uradili zajedno sa domaćinima.

Čabrićeva je rekla da su ona i Stamenovski danas obavile veći dio posla na pripremi memoranduma o saradnji resornih ministarstava Srbije i Republike Srpske, koji će biti potpisan sutra i trasirati put buduće saradnje.

"Mi smo jedna porodica i moramo gledati šta je bolje kod jednih, a šta kod drugih, kako bismo to preslikali", rekla je Čabrićeva i dodala da će benefiti ovoga što se trenutno radi biti vidljivi tek u narednim godinama.

Ona je ocijenila da je Republika Srpska i ovom prilikom pokazala dobre namjere i želju za učenje.

"Danas sam poželjela majkama da uzmu u naručje najvrednije što imaju u životu", istakla je Čabrićeva.

Ona je dodala da institucije Republike Srpske i Srbije usko sarađuju i da će tu saradnju dva ministarstva intenzivirati sutra potpisivanjem memoranduma, koji je pripremljen.

Doktor Miković zahvalio je za posjetu u danu kada je u porodilištu kojim rukovodi rođeno 99 beba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana