Stakleni vidikovac - nova atrakcija za turiste u Trebinju

Srna
Foto: RTRS

TREBINjE - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić otvorili su danas u ovom gradu vidikovac sa staklenom stazom sa kojeg će posjetioci moći da uživaju u panoramskom pogledu na Trebinje i koji će upotpuniti turističku ponudu grada.

Vidikovac se nalazi na putu prema Straču, a vrijednost projekta iznosi 130.000 KM.

Šulić je rekao novinarima da je Trebinje odličan primjer rada lokalne zajednice koja iz godine u godinu proširuje turističku ponudu grada.

On je istakao da je Ministarstvo trgovine i turizma ovaj projekat podržalo sa 20.000 KM.

Šulić je dodao da Ministarstvo sa gradom Trebinjem usko sarađuje u sprečavanju i suzbijanju sive zone u oblasti turizma.

-Grad Trebinje i gradonačelnik Ćurić mogu biti primjer svim ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i FBiH kako se lokalna zajednica bori da smanji sivu zonu u oblasti turizma, a i da da benefite ljudima koji su u legalnim tokovima kada je riječ o iznajmljivanju smještaja - rekao je Šulić.

Napomenuo da je, prema pokazateljima za prvih šest mjeseci, najveći rast uplaćene boravišne takse u Trebinju, te da je prošla godina bila rekordna sa više od 200.000 noćenja u gradu.

-Sve ono što su radili Vlada Republike Srpske, predsjednik Republike Milorad Dodik, Gradska uprava u oblasti turizma se pokazalo kao dobra i dugoročna investicija od koje će koristi imati građani koji žive na ovom području i cijele Republike Srpske”,  - istakao je Šulić.

Ćurić je rekao novinarima da je Trebinje svijetla tačka u Republici Srpskoj i regionu kad je riječ o turizmu.

-Vidikovac smo uradili za sve koji su i ranije bili ovdje, jer sada imaju razlog više da opet dođu -  rekao je Ćurić.
On je objasnio da postoje dva pravca dolaska do vidikovca, od brda Crkvina i iz naselja Gučina.
-Uspjeli smo da pročistimo staze, a dugoročni plan je da se odradi kvalitetniji put i da se osvijetli u narednom periodu -  rekao je Ćurić i dodao da je projekat završen u rekordnom roku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana