Šta kaže struka: Da li nas tropske temperature očekuju i septembru?!

GS
Šta kaže struka: Da li nas tropske temperature očekuju i septembru?!

BEOGRAD - Srpski meteorolog Slobodan Sovilj prognozira da nas očekuje vreo septembar, sa dvadesetak tropskih dana i temperatura do 35 stepeni.

Sovilj kaže i da će trenutno osvježenje, koje imamo ovih dana biti kratkotrajno.

U pitanju je kratkotrajno osveženje, koje je uslovio i manji pad temperatura. Danas su maksimalne vrednosti od 28 do 34, sutra od 28 do 32, što je i dalje u granicama normale - kaže meteorolog Slobodan Sovilj, a prenosi Kurir.

Kako najavljuje, već krajem sedmice stiže novi porast temperature, pa ćemo tako u petak imati do 34, a u subotu i nedjelju 36 stepeni i ponovno izdavanje narandžastog meteoalarma.

- Do kraja sedmice, tačnije do četvrtka nastavlja se ovaj period sa temperaturama od 28 do 32 stepena. Sutra ćemo još imati kratkotrajnu kiša ponegde u centralnoj i južnoj Srbiji, dok će na severu i zapadu biti suvo sa dužim sunčanim intervalima. Međutim, u petak, subotu i nedelju sledi nam novi porast temperature do 36 stepeni, u većini mesta će biti pretežno sunčano - najavljuje meteorolog Sovilj.

Kako najavljuje, mi ćemo u ovaj septembar ući sa tropskim danima.

- U prvim danima septembra imati maksimalne temperature između 30 i 35 stepeni, a kako bude septembar odmicao i dalje će biti dosta letnih dana s temperaturom preko 25 stepeni. Taj sušni period će biti u prvoj polovini meseca. Gledajući celokupnu jesen, ipak ćemo sačekati na neka ozbiljnija i zahlađenja i na one kišovite dane u nizu koje mnogi od nas i asociraju na jesen, dok će ipak u septembru dominirati lepo, suvo i natprosečno toplo vreme - kaže meteorolog Sovilj za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana