Sredstva od prodatih ulaznica za „Strance u noći“ biće donirana u humanitarne svrhe

Srna
Foto: NPRS

BANjALUKA  - Narodno pozorište Republike Srpske doniraće sredstva od prodaje ulaznica za predstavu "Stranci u noći" za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", saopšteno je iz ove ustanove.

Iz Narodnog pozorišta Srpske su istakli da su misija i opredjeljenje za društveni angažman potvrđeni učešćem ove ustanove kulture u plemenitoj i društveno odgovornoj kampanji - da u porodilištima širom Srpske bude omogućen savremeni neonatalni transport, obezbjeđivanjem transportnih inkubatora.

"Izvođenje predstave Stranci u noći autora Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarde, u petak, 30. decembra, posvećeno je humanitarnoj akciji S ljubavlju hrabrim srcima, za koju ćemo donirati ukupna sredstva ostvarena prodajom ulaznica“, navodi se u saopštenju.

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske izrazili su zadovoljstvo jer su u prilici da daju podršku i ovogodišnjoj, 13. po redu humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U Banjaluci je u ponedjeljak, 26. decembra, održano donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" na kojem su prikupljana sredstva za nabavku 11 inkubatora, od kojih će jedan biti namijenjen za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na kraju manifestacije da je, prema prvim podacima, prikupljeno oko milion KM. Interesovanje za ovu akciju pokazao je veliki broj građana koji su pozivali "M:telov" humanitarni broj 1411 kako bi donirali jednu KM.

Nosilac ovogodišnje akcije bilo je Udruženje pedijatara Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana