Srednjoškolski centar organizovao "Dan otvorenih vrata"

Srna
Foto: srna

VLASENICA- U Srednjoškolskom centru "Milorad Vlačić" u Vlasenici danas je organizovan "Dan otvorenih vrata" gdje su direktor škole Pajisija Petrović i profesori centra, učenicima devetog razreda, prezentovali zanimanja koja se nude u ovoj obrazovnoj ustanovi od naredne školske godine, ali i vannastavne aktivnosti.

Direktor Škole Pajisija Petrović izjavio je novinarima da su budući srednjoškolci upoznati sa kvalitetom i pogodnostima koje pruža ova škola. "Naš slogan je Dominacija znanja i nije tek tako izabran, budući da su naši učenici među najboljima u srpskom jeziku, matematici, fizici i geografiji, osvajači su mnogih nagrada i priznanja u nauci, ali su se istakli i kao sportisti", rekao je Petrović.

On je napomenuo da učenici učestvuju i u raznim međunarodnim projektima i da su neki uspješni i u inostranstvu. Petrović kaže da imaju odličnu saradnju sa opštinom Vlasenica i načelnikom Miroslavom Kraljevićem, zahvaljujući kojem će đaci iz susjednih opština imati besplatan prevoz, a za učenike prvih razreda tehničke struke biće besplatni udžbenici.

"Učenici koji se opredijele za zanimanje bravar - zavarivač će, osim stipendije od Ministarstva, dobijati i opštinsku, zahvaljujući odluci načelnika Kraljevića", izjavio je Petrović. Učenik devetog razreda Rastko Popović odlučio je da upiše gimnaziju jer vjeruje da će steći zavidno znanje da bi kasnije mogao da upiše fakultet. "Odličan sam učenik, a ova srednja škola je jedna od najboljih u regiji. Sjajni su uslovi i očekujem odličnu saradnju sa profesorima", izjavio je Popović.

Anju Janjušević zanima oblast medicine, zbog čega se odlučila za smjer farmaceutski tehničar.

"Srednjoškolski centar ima odlične uslove, prvenstveno nudi dobru praksu što je bitno za ovaj smjer, a i teoriju, tako da je ovo pravi izbor", dodala je Janjuševićeva.

Srednjoškolski centar "Milorad Vlačić" Vlasenica u narednoj školskoj godini planirao je da upiše po jedno odjeljenje gimnazije - opšti smjer, fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar, poslovno-informatički tehničar i bravar-zavarivač

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana