Srebrenica se suočava sa novim redukcijama vode

SRNA
Srebrenica se suočava sa novim redukcijama vode

SREBRENICA - U Srebrenici je ponovo uvedena redukcija vode iz gradskog vodovoda zbog nedovoljnog dotoka u vodozahvat u Zelenom Jadru.

Prva redukcija ovog ljeta bila je uvedena od 29. jula, ali je prije nekoliko dana vodosnabdijevanje bilo normalizovano nakon kišnih padavina.

Međutim, nakon pet dana priliv vode nije bio dovoljan u vodozahvat gradskog vodovoda i od sinoć je ponovo na snazi redukcija.

Korisnici mogu da koriste vodu u prijepodnevnim časovima dok ne nestane akumulirane vode tokom noći u rezervoaru u Zelenom Jadru.

Štab za zaštitu i spasavanje opštine Srebrenica 20. jula donio je odluku o ograničenoj upotrebi vode iz gradskog vodovoda kojim upravlja Komunalno preduzeće „Polet“ iz ovog mjesta.

Nakon padavina nekoliko dana vodosnabdijevanje je bilo uredno, ali je odluka o ograničenoj upotrebi vode još na snazi.

U odluci je navedeno da se zabranjuje korištenje vode za punjenje bazena za kupanje, za zalijevanje bašti, travnjaka, plastenika, pranje betonskih i asfaltnih površina, vozila i za druge namjene izuzev za kućnu upotrebu.

Ova odluka je na snazi do poboljšanja hidrološke situacije i donošenja nove odluke o ukidanju mjera štednje i redukcije vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana