Srbac: Za male projekte 15.000 maraka

D. J.
Foto: D.J.

SRBAC - Za finansiranje malih projekata srbačkih mjesnih zajednica biće izdvojeno u ovoj godini 15.000 KM iz opštinskog budžeta, a javni poziv za kandidovanje projekata otvoren je do 14. jula.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Srbac Duško Mitrić rekao je da će sredstva biti odobrena za rješavanje manjih infrastrukturnih radova, vanjsko i unutrašnje uređenje objekata, nabavku opreme, uređenje dvorišta mjesnih zajednica i značajnih objekata i njihove okoline.

- Po pojedinačnom projektu biće odobreno do 2.500 KM, a dodijeliće se onim projektima koji ostvare najveći broj bodova u skladu sa kriterijumima. Savjet mjesne zajednice ima pravo da predloži najviše jedan projekat - rekao je Mitrić.
Predsjednik Savjeta MZ Prijebljezi Branko Jeftić rekao je da su prošle godine sredstva iskoristili za zamjenu krova na petorazrednoj školi u njihovom selu.

- Postavili smo novi limeni krov, a radovi su iznosili oko 7.000 KM. Od opštine Srbac smo, kroz ovaj javni poziv, dobili 1.500 KM, a ostatak smo obezbijedili uz pomoć donatora i mještana - rekao je Jeftić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana