Sportsko takmičenje posvećeno Dmitru Marčeti biće održano 10. juna

Srna
Sportsko takmičenje posvećeno Dmitru Marčeti biće održano 10. juna

DRVAR - U Drvaru će 10. juna biti održano sportsko takmičenje za srednjoškolce i osnovce pod nazovom "Sportske igre - memorijal Dmitar Marčeta Drvar 2023".

Srednjoškolci i osnovci će se takmičiti u bacanju diska i kugle - atletskim disciplinama u kojima je Marčeta postizao značajne sportske uspjehe. Učesnici će se takmičiti, između ostalog, u trkama na 100, 400 i 800 metara, štafeti, kao i u skoku udalj i bacanju koplja.

Takmičenje će biti održano na Sportsko-rekreativnom centru "Radomir Kovačević" u Drvaru, u organizaciji Fudbalskog kluba "Borac" iz Istočnog Drvara i uz podršku Atletskog kluba "Banjaluka", rečeno je Srni iz "Borca".

Dmitar Marčeta, rođen 1952. godine u srpskom selu Prekaja, ime rodnog Drvara pronio je širom svijeta, a u znak zahvalnosti opština mu je posthumno dodijelila priznanje. Proslavljen je zbog postignutih rezultata u disciplini bacanja diska, u kojoj je bio dugogodišnji državni rekorder, dok ga nije naslijedio Dragan Perić.

Značajne rezultate postigao je i u bacanju kugle, bio je sedmi na Univerzijadi 1977. godine i višestruki prvak države. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 28 puta, a nakon aktivne sportske karijere preuzeo je ulogu trenera u atletici i košarci i tako postigao zapažene rezultate.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana