Sportisti u humanitarnoj misiji

Srna
Sportisti u humanitarnoj misiji

PRNjAVOR - Sportisti iz Prnjavora proteklih dana bili su uključeni u nekoliko humanitarnih akcija u kojima je prikupljana pomoć socijalno ugroženim licima i djeci sa poteškoćama u razvoju.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ uz podršku volontera iz Prnjavora organizovala je sportsko-humanitarni događaj „Trojka iz bloka“, koji se nakon duže pauze ponovo vratio u ovaj grad.

Prnjavorčanin Duško Marić, jedan od volontera u ovoj akciji, rekao je da se rado

pridružuje organizacijama koje su do sada pomogle velikom broju porodica.

„Prnjavor je humana sredina u kojoj su se građani i ranije uključivali u slične projekte u saradnji sa ovom, ali i drugim humanitarnim organizacijama. Veliko je zadovoljstvo što se ova akcija, u kojoj se kroz sport pokazuje i humanost, vratila u naš grad“, istakao je Marić.

Koordinator projekta „Trojka iz bloka“ u Republici Srpskoj Aleksandar Mršić izjavio je za Srnu da su Prnjavorčani ponovo pokazali da imaju humano srce, a akciji su se odazvali građani, institucije i privredni subjekti.

„Sa velikim zadovoljstvom možemo reći da je ova Trojka iz bloka u Prnjavoru bila uspješna, a posebno nam je drago što je humanost pokazalo mnogo mladih. Kroz organizaciju ovakvih događaja buduće naraštaje učimo da treba imati osjećaj za bližnjeg i pomagati kad god je potrebno“, ukazao je Mršić.

Kotizacija za sve učesnike koji su izvodili slobodna bacanja iznosila je pet KM, a iz organizacije „Srbi za Srbe“ podsjećaju i sve ostale građane da svoju humanost mogu iskazati pozivom na broj 17763 kojim se doniraju tri KM za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

Proteklog vikenda Atletski klub „San“ i Udruženje roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“ iz Prnjavora organizovali su Sedmi jesenji humanitarni kros.

Takmičenje održano u Sportsko-rekreativnom centru „Borik“ bilo je otvorenog karaktera sa mogućnošću učešća svih zainteresovanih klubova, osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova, rekreativaca i veterana.

Kotizacija za učešće iznosila je sedam KM, a sva prikupljena sredstva biće proslijeđena Udruženju „Neven“.

Sportskoj humanitarnoj misiji pridružili su se i članovi Planinarsko–alpinističkog kluba „Skitnice“, koji su uz pomoć sugrađana prikupili pomoć za stanovništvo ugroženo u katastrofalnim poplavama u Jablanici i drugim opštinama.

Oni su prikupljenu hranu, odjeću, obuću i alat do Buturović Polja u Federaciji BiH transportovali u šest kombi vozila.

Predsjednik kluba Slobodan Šušak istakao je da je odziv akciji bio neočekivano veliki.

„Sve je krenulo jednom porukom u našoj Vajber grupi. Velika količina pomoći prikupljena je uz podršku građana, brojnih organizacija koje djeluju na području Prnjavora, Kola srpskih sestara i privrednika“, rekao je Šušak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana