"Sportek" donirao osnovnoj školi 5.000 KM

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ- Fabrika obuće "Sportek" iz Kotor Varoša donirala je centralnoj Osnovnoj školi "Sveti Sava" 5.000 KM za nabavku računarske opreme za kabinet informatike i postavljanje LED rasvjete.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Dušan Petrušić je posjetio pogone fabrike obuće "Sportek" i zahvalio za vrijednu donaciju. "U školi sam zatekao mnogo problema, ali već smo se uhvatili u koštac sa njima i rješavamo jedan po jedan.

Postavljanjem LED rasvjete postići ćemo značajnu uštedu u potrošnji električne energije, a donirana sredstva će značajno doprinijeti kvalitetnijem održavanju informatičke nastave", naglasio je Petrušić.

Prema njegovim riječima, od dolaska na čelo ove obrazovne ustanove uveliko se radi na modernizaciji objekta centralne škole, ali i područnih škola.

"Već je završena sanacija dijela krova područne škole u Vrbanjcima, a ti radovi će biti nastavljeni u narednom periodu", poručio je Petrušić i dodao da je neophodno stvoriti optimalne uslove za odvijanje nastavnog procesa. Prilikom posjete "Sporteku", Petrušić je uručio zahvalnicu direktoru kotorvaroške fabrike obuće Federiku Zeketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana