Sporazum o saradnji sa Hajtek grupom pruža brojne pogodnosti

Srna
Sporazum o saradnji sa Hajtek grupom pruža brojne pogodnosti

BANjALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i izvršni direktor kompanije Hajtek grupa /HTEC Group/ potpisali su danas Sporazum o saradnji, koji će studentima i nastavnicima ove visokoškolske ustanove pružiti brojne pogodnosti u učenju i radu.

Gajanin je istakao značaj potpisivanja ovog sporazuma, koji će doprinijeti da se studentima omogući više praktične nastave.

"Srećni smo što će našim studentima biti omogućeno i da učestvuju u projektima koje provode inžinjeri u svjetski poznatoj kompaniji kao što je Hajtek grupa", rekao je Gajanin Srni.

On je napomenuo da će i nastavnici i saradnici Univerziteta u Banjaluci imati priliku da zajedno sa radnicima ove kompanije učestvuju u projektnima aktivnostima, te da zajedno formiraju projektne zadatke, koji će doprinijeti razvoju nauke, ali i biti upotrebljivi na tržištu.

Šukalo je ocijenio da studenti Univerziteta u Banjaluci imaju veliki potencijal u oblasti razvoja informacionih tehnologija, te da je cilj Sporazuma da im se omogući da taj potencijal pokažu i razvijaju.

"U potrazi smo za kvalitetnim stručnjacima iz svih djelatnosti, jer digitalna industrija danas podrazumijeva širok spektar aktivnosti, te nam nije cilj da aktiviramo samo studente tehničkih nauka, nego i drugih", rekao je Šukalo.

On je pozvao studente da iskoriste priliku, te da učestvuju u programu koji im se nudi kroz saradnju sa Hajtek grupom, a koji studentima nudi i kvalitetne prakse i stipendije.

Šukalo je naveo da je cilj kompanije i da dobre naučnoistraživačke projekte koji su se pokazali uspješnima, a koji su realizovani na fakultetima u Srbiji, donesu i u BiH i Republiku Srpsku.

"mPrimjer uspješnog projekta je robotska ruka, koji so radili sa Univerzitetom u Nišu i sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Želimo da duh i entuzijazma tih značajnih projekata prenesemo i ovde i uključimo naše studente u njihovu realizaciju", rekao je Šukalo.

U razvojnom centru Hajtek grupe u Banjaluci danas radi više od osamdeset inženjera, dizajnera i drugih stručnjaka koji kao dio svjetskih timova rade na razvoju digitalnih proizvoda za vodeće svjetske kompanije.

Njihovi stručnjaci, pokrivaju čitav spektar tehnologija potrebnih za razvoj softverskih i hardverskih rješenja, a sa preko osamdeset klijenata iz sektora logistike, prodaje, medicine, finansija i drugih oblasti, imaju mogućnost da studentima Univerziteta u Banjaluci daju priliku da rade sa najmodernijim tehnologijama i upoznaju se o trendovima na svjetskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana