Spoljnotrgovinska komora: Turci će pomoći povećanje turističke potražnje za BiH

Srna
Foto: arhiva

SARAJEVO - Udruženje turističkih agencija Turske /TURSAB/ uključiće se u niz aktivnosti Spoljnotrgovinske komore BiH i USAID Projekta razvoja održivog turizma u BiH, čiji je cilj povećanje turističke potražnje za BiH.

Komora je dobila pozitivan odgovor na pismo upućeno TURSAB-u u kojem poziva ovo udruženje da im postane partner, dok je kompanija "Turkiš erlajns" u BiH potvrdila interes da podrži ovaj napor, rečeno je na sjednici Skupštine Grupacije za turizam i ugostiteljstvo pri Spoljnotrgovinskoj komori.

Direktor USAID Projekta Ibrahim Osta predstavio je razvoj nove redizajnirane stranice "Vinskog puta Hercegovine", koji bi trebalo da postane jedna od najzanimljivijih destinacija na vinskoj karti Evrope, saopšteno je iz Komore. Na sjednici je najavljena i konferencija "Jačanje regionalnih turističkih proizvoda" od 16. do 18. maja u Trebinju, a glavni fokus će biti razvoj regionalnog turizma.

Primarni cilj ovog događaja je upoznavanje i umrežavanje, kako turističkih radnika iz BiH, tako i onih iz regije, kroz panel diskusije i direktne "bi tu bi" kontakte, te razmjena znanja i iskustava zbog uspješnog, zajedničkog nastupa i prezentovanja u inostranstvu i boljeg regionalnog uvezivanja turističkih ponuda.

Zaključeno je da sve inicijative koje je uputila Komora, a koje nisu realizovane, treba ponovno da budu poslate i da se insistira na njihovoj realizaciji. Među njima je definisanje izvoza u turizmu kroz oslobađanje, odnosno smanjenje stope PDV-a, kao i inicijativa za olakšice viznog režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana