Spoj humanosti i sporta: Svaki poen vrijedio više uz Mozzart

Mozzart
Spoj humanosti i sporta: Svaki poen vrijedio više uz Mozzart

Sajam sporta u Gradskom parku u Maglaju okupio je veliki broj sportista i ljubitelja sporta svih generacija. Posetioci su uživali prateći ulične trke, prezentacije sportskih klubova, ali i u domaćim proizvodima na štandovima lokalnih kompanija. Osim sportskog, događaj je ovog puta imao i humanitarni karakter. Svaki pogodak lokalnih fudbalera, košarkaša i rukometaša nagrađivala je kompanija Mozzart. U ukupnom skoru prikupljeno je 2.000 KM za Udruženje žena „Snage žene" i neformalnu grupu „Fontana" Stari grad iz Maglaja.

- Hvala kompaniji Mozzart na ovoj vrijednoj donaciji. Podrška zaista mnogo znači ženama oboljelim od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja. Zahvaljujemo se i našim sugrađanima koji su postizali pogotke, a donirana sredstva ćemo podijeliti sa prijateljskom grupom „Fontana" Stari grad – poručuje Bahra Bradarić, predsjednica Udruženja žena „Snaga žene" Maglaj.

Predstavnice ovih udruženja, kao i lokalnih firmi izlagali su svoje proizvode koje su posjetioci mogli da kupe i time pomognu njihov rad. Istovremeno, svi prisutni su svim srcem navijali za što veći broj pogodaka koji su, uz asistenciju Mozzarta, otišli u humanitarne svrhe.

Golove i koševe postizali su predstavnici RK Maglaj, NK Natron, NK Novi Šeher, NK Moševac, Sportino MA i KK Maglaj, a predstavili su se i OK Maglaj i Karate klub Tvrđava. Održana je i trka za građane Maglaja, a posebnu nagradu dobila je prva žena koja je uspješno istrčala do cilja, kao i dvije dame koje su zadnje stigle – uz poruku organizatora da je, u sportskom duhu, važno učestvovati.

- Hvala kompaniji Mozzart što je podržala naš tradicionalni Sajam sporta i što su svaki pogodak naših sportista nagradili, a ukupan fond uručili našim udruženjima- poručio je načelnik Maglaja, Mirsad Mahmutagić.

Ova sportsko-humanitarna manifestacija završila se uz lijepu atmosferu za koju se pobrinuo bend iz Zenice. Iz Maglaja su najavili da će nastaviti tradiciju Sajma sporta jer je Maglaj grad sporta, a iz kompanije Mozzart da su uvijek tu da podrže sjajne sportske događaje i upute pomoć na prave adrese.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana