Specijalna emisija ATV-a 'Zemljotres u Turskoj' – Svjedoci potresnih priča

ATV
Specijalna emisija ATV-a 'Zemljotres u Turskoj' – Svjedoci potresnih priča

Razorni zemljotres u Turskoj i Siriji odnio je više od 40 hiljada života. Potraga se uskoro završava. Spasilačke ekipe i konvoji pomoći stižu iz svih krajeva svijeta. Tlo i dalje podrhtava. Na sve strane ruševine, suze, metež, plač djece, na hiljade uništenih porodica i srušenih života. Strašna borba sa neumoljivom prirodom, potresna slika i trauma koja se nikada ne zaboravlja.

Na terenu među medijima sa svih meridijana našla se i ekipa ATV-a, novinar i reporter Nenad Knežević i snimatelj Luka Ručnov. Oni su, između ostalog, u toku svog boravka u Kahramanmaršu, pratili i akciju spašavanja desetogodišnje djevojčice koju su ispod ruševina šest dana nakon zemljotresa izvukli pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Utiske boravka ekipe, podviga spasilačke ekipe, kao i užasa koji je zadesio jug Turske, novinar Nenad Knežević opisao je u sinoćnjem izdanju ATV-ovih 'Centralnih vijesti'  kao nešto što se ne može zaboraviti, kao katastrofu koja je sve ostavila potpuno bez teksta.

'Užasne priče, užasne sudbine. Dramatično sve to izgleda. Nisam nikada ništa gore vidio u svom životu', kaže Knežević dok opisuje očaj naroda koji je izgubio svoje domove i neumoljivo traga i za živima i za mrtvima.

Potresne, gotovo kataklizmične slike, ostavile su ogroman utisak na sve koji su imali priliku da vide ruševine, tragično nastradale ljude, članove porodica koji traže svoje najmilije. S druge strane svi su zadivljeni hrabrošći, upornošću i dobrom voljom svih koji su se okupili da pomognu u potrazi za preživjelima.

'Drago mi je da smo uspjeli da uhvatimo taj trenutak, jer on je ispričao toliko priča. Urlik spasioca Nenada Jovanovića iz Bijeljine, taj krik sreće i radosti što je dijete izvučeno živo... Naježio sam se stotinu puta, suze su svima išle... To je sve teško opisati', dodaje Knežević dok se prisjeća trenutka spašavanja djevojčice.

Upravo te slike, potresne, ali i herojske priče iz Kahramanmarša, grada u kojem je nekada živjelo više od 400 hiljada ljudi, u kojem je bujao život, sada srušenog gotovo do temelja, donosi specijalna emisija ATV-a 'Zemljotres u Turskoj'. Emisiju je pripremio novinar i reporter ATV-a Nenad Knežević.

Specijalnu emisiju 'Zemljotres u Turskoj' možete pratiti večeras u 21 čas na programu ATV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana