SP: Proglasiti dan žalosti u Srpskoj

Srna
SP: Proglasiti dan žalosti u Srpskoj

BANjALUKA - Socijalistička partija (SP) pozvala je nadležne organe Republike Srpske da proglase dan žalosti u Srpskoj povodom tragedije koja se dogodila u beogradskoj osnovnoj školi.

-Jučerašnje scene i suze nevine maloljetne djece, kao i njihovih roditelja, nisu ostavili nikoga od nas ravnodušnim. Bolno i mučno je bilo pratiti izvještavanja o događaju koji je ugasio veliki broj mladih života, djevojčica i dječaka koji su bili budućnost Srbije - poručili su socijalisti.

Oni su dodali da su Srpska i Srbija uvijek jedno, u tuzi i veselju, te da se svaka patnja i bol srpskog naroda, gdje god se on nalazio, reflektuje na sunarodnike širom svijeta.

-Danas smo ujedinjeni u tuzi, ali i nadi da se ovako nešto više nikada neće ponoviti ni u Srbiji, ni u svijetu. Moramo kao društvo pronaći mehanizme prevencije i sprečavanja vršnjačkog nasilja da bi jučerašnje scene zauvijek ostale iza nas - saopšteno je iz SP-a.

Iz ove stranke su pozvali Vladu Republike Srpske da proglasi dan žalosti u Srpskoj zbog bola koji je zadesio srpski narod, ali i prijateljskih, bratskih i ljudskih osjećanja i odnosa prema narodu u Srbiji.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu juče je ubijeno osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro đaka i jedan nastavnik su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana