Sonja Davidović priredila prijem za pobjednike Malih olimpijskih igara

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da su Male olimpijske igre Srpske jedan od najznačajnijih projekata koje sprovodi ovo ministarstvo te da predstavljaju bazu za bavljenje sportom i za njegov razvoj.

"Male olipijske razvijamo više od 20 godina, samo ove godine smo imali priliku da vidimo 60.000 djece školskog uztasta koji se takmiče u cijelom procesu koji smo tako osmislili“, rekla je Davodivićeva novinarima u Banjaluci.

Davidovićeva, koja je priredila prijem za pobjednike Malih olimpijskih igara Srpske koji su imali priliku da se takmiče u okviru Balkanskih školskih sportskih igara u Ohridu, naglasila je da tokom takmičnja djeca stiču ogromno iskustvo.

"To je najmasovnije takmičenje za djecu školskog uzrasta i sigurno jedan od najznačajnijih projekata resornog ministarstva. Za učenike je to značajna prilika da se pokažu, da razvijaju sportske navike, da se pronađu u nekom od sportova i nastave se njime baviti", navela je ona.

Govoreći o Ljetnoj školi sporta koja je nedavno otvorena u Trebinju, ona je istakla da je to izuzetno značajan projekat Ministarastva i da će oko 600 djece imati priliku da kroz ciklus od osam sedmica borave u Trebinju ali i na Jahorini i drugim mjestima i razvijaju svoje sportske vještine, da steknu nova znanja i iskustva.

"Obezbijeđena su i stručna predavanja koje će djeci biti važna", rekla je Davidovićeva.

Učenik Osnovne škole "Sveti Sava" iz Bijeljine Mirko Šajin, koji je na Balkanskim školskim sportskim igrama u Ohridu osvojio prvo mjesto u šahu, kaže da je takmičenje bilo zahtjevno te da je u Ohridu upoznao učenike iz mnogi zemalja.

Učenik Srednje škole "Nikola Tesla" iz Kozarske Dubice Mara Stanić, koja je sa rukometnom ekipoim osvojila zlatnu medalju, naglasila je da je za nju i njene saigračice ovo takmičenje bilo veliko iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana