Sokolac: Skupština traži od policija da preduzme mjere za poboljšanje bezbjednosti

GS
Sokolac: Skupština traži od policija da preduzme mjere za poboljšanje bezbjednosti

Nakon što je otpušten sa liječenja u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, policija je uhapsila Stefana Delića, koji se tereti da je u Sokocu 7. juna ubio Miroslava Milinkovića.

Delić je predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Republike Srpske, policija je tokom istrage ovog ubistva privela na ispitivanje 27 lica sa područja Sokoca, a izvršen je i pretres više objekata.

Privedena lica su nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

Zbog narušene bezbjednosti, danas je održana vanredna sjednica Skupštine opštine Sokolac.

Odbornici su zatražili od Policijske uprave Istočno Sarajevo da izvrši procjenu stanja bezbjednosti u Sokocu i preduzme sve mjere da se stanje popravi.

- Imamo čvrsta obećanja predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i vjeru u institucije Republike Srpske da će biti preduzete sve mjere da se sadašnja situacija stavi pod kontrolu i spriječe dalja neželjena dešavanja u oblasti bezbjednosti - rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević, koji je prisustovao sjednici.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je vanredna sjednica zakazana poslije nemilih dešava u proteklih desetak dana u kojima se u jednom slučaju desilo ubistvo, a u drugom je bačena eksplozivna naprava i izvršen pokušaj ubistva u gradskom naselju, pri čemu su mogli stradatu slučajni prolaznici, što je stvorilo osjećaj nesigurnosti kod građana.

Nakon što je izdao saopštenje vezano za ta dešavanja, Bjelica je, kako je objasnio, zatražio pojačanje mjera bezbjednosti na području opštine.

- Podržali smo rad MUP-a Srpske i zatražili da budu pojačane mjere, odnosno da se pojača prisustvo policije u ovoj lokalnoj zajednici i riješi pitanje dodatnih materijalno-tehničkih sredstava, ako za tim ima potrebe - rekao je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana