Sokolac na MOSI šalje 110 takmičara

Goran Janjić
Foto: GS

SOKOLAC - Poslije dvije godine pauze uzrokovane pandemijom Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) okupiće u Novoj Varoši mlade iz opština i gradova sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH.

Ovogodišnje takmičenje je 57. po redu, a tokom pet dana Igara u 15 sportskih disciplina nadmetaće se više od 2.000 sportista iz 31 opštine učesnice, a najbrojnija delegacija iz Republike Srpske predstavljaće opštinu Sokolac. 

Ukupno 110 Sokočana takmičiće se sa 13 ekipa i to u atletici, planinarstvu, streljaštvu u muškoj i ženskoj konkurenciji, odbojci, odbojci na pijesku i karateu u ženskoj konkurenciji, te u muškoj konkurenciji u košarci, rukometu, fudbalu i malom fudbalu.

Prema riječima rukovodioca ekipe sportista opštine Sokolac, Vere Mijatović i ove godine očekuje se visok plasman ekipa iz ove lokalne zajednice.

- Nakon dvije godine pauze zbog "kovida" ovog ljeta igre se održavaju od 20. do 24. jula, tako da mi nastavljamo tradiciju učešća. Predstavljamo jednu sportsku opštinu tako da očekujemo visoke plasmane i medalje, te se nadamo da ćemo u ukupnom plasmanu biti među pet najboljih opština - navela je Mijatovićeva i dodala da će na para MOSI takmičenju osoba sa invaliditetom učestvovati 10 takmičara iz Sokoca.

Jedna od najuspješnijih ekipa iz ove opštine u istoriji MOSI igara je odbojkaška selekcija u ženskoj konkurenciji, a kako je rekao trener sokolačkih odbojkašica Marko Obrenović, ova selekcija već 25 godina niže uspjehe na ovom takmičenju.

- Imamo pet zlatnih medalja, a kada je riječ o ostalim mjestima i srebrnim i bronznanim medaljama broj je zaista veliki. Ono što je važno je da je svaka medalja zlata vrijedna. Mi i ove godine očekujemo dobar plasman jer imamo zaista dobar tim, ali od rasporeda i termina nam zavisi mnogo toga. S obzirom da smo zastupljeni i u odbojci i u odbojci na pijesku sa istim takmičarkama pa se nadamo da ćemo se uklopiti i na taj način postići uspjeh u oba sporta - istakao je Obrenović.

Osim odbojkašica, i košarkaši iz Sokoca očekuju dobar plasman, a trener košarkaške ekipe Tomislav Tamburić naveo je da su sokolački košarkaši nosioci četvrte grupe.

- Na prethodnim MOSI igrama koje su održane kod nas bili smo četvrti. Ove godine ćemo vidjeti, idemo da igramo i da se zabavimo - rekao je Tamburić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana