Snažno nevrijeme hara regionom

GS
Snažno nevrijeme hara regionom

Dok je Bosni i Hercegovini, Srbiji i većem dijelu Hrvatske vedro i toplu uz temperaturu od 37 do 38 stepeni, hladni front iz centralne Evrope i Alpa stigao je do Slovenije gdje donosi jake grmljavinske oluje uz obilne pljuskove i zahlađenje.

Do kraja dana najintenzivnije grmljavinske oluje očekuju se na sjeveru i istoku Slovenije, a potom i na sjeverozapadu Hrvatske. Lokalno se očekuje i grad.

Ovaj hladni front nastaviće put prema istoku, a kasno večeras stići će veoma oslabljen do Vojvodine, a do jutra i do centralnih predjela Srbije pri čemu će donijeti blago osvježenje za 7 stepeni i jak sjeverozapadni vjetar.

Na jugu i istoku Srbije ostaće i dalje tropski toplo uz temperature do 35 stepeni, dok će na sjeveru i zapadu Srbije i u Beogradu biti oko ugodnih 30.

Za razliku od regiona u Srbiji će biti uglavnom suvo, tek ponegdje uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom.

Uveče i tokom noći očekuje se skretanje vjetra na sjeverozapadni pravac, najprije u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

U Beogradu će takođe biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umjeren jugoistočni vjetar, koji će tokom noći biti u skretanju na sjeverozapadni. Najniža temperatura biće od 16 stepeni do 21, a najviša oko 36 stepeni, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana