Služen pomen za 32 borca VRS iz naselja Brodsko polje dva

Srna
Služen pomen za 32 borca VRS iz naselja Brodsko polje dva

BROD - U brodskoj mjesnoj zajednici Brodsko Polje dva danas je služen pomen za 32 borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovog naselja poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te za borace iz drugih krajeva čije su se porodice nakon rata nastanile u ovom selu.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Brod Radoslav Kokić naglasio je da je obaveza svih da njeguju kulturu sjećanja na borce VRS koji su dali život za slobodu svog naroda i Republiku Srpsku.

"Naša je dužnost da ih se sa ponosom sjećamo i obaveza da čuvamo istinu o borbi srpskog naroda u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, o hrabrim ljudima koji su živote dali za Republiku Srpsku", rekao je Kokić.

On je podsjetio da se srpsko stanovništvo sa područja mjesne zajednice Brodsko Polje 1992. godine među prvima našlo na udaru agresije Hrvatske vojske i paravojnih muslimansko-hrvatskih formacija.

Protojerej-stavrofor Miroslav Živković rekao je nakon služenja molitvenog pomena da ovo sveto mjesto opominje da oni koji su stradali za slobodu nikada ne smiju biti zaboravljeni i da se zlo koje se desilo 90-tih godina prošlog vijeka više nikome ne ponovi.

Nakon pomen-parastosa, vijence i cvijeće kod spomen-obilježja ispred stare osnovne škole na Brodskom Polju dva položile su porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Brod, opštinske Boračke organizacije, mjesne organizacije boraca i mjesne zajednice Brodsko Polje dva, opštinskog Udruženja za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, političkih partija i građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana