Služen pomen ratnom heroju Dušku Pujiću

Srna
Služen pomen ratnom heroju Dušku Pujiću

TREBINjE- U Trebinju je danas ispred spomen-biste u mjesnoj zajednici Pridvorci služen pomen Dušku Pujiću, borcu Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske koji je poginuo krajem oktobra 1992. godine po povratku na liniju fronta nakon što je istog dana izvukao osam ranjenika sa ratišta i dovezao u trebinjsku bolnicu.

U znak sjećanja na njegov vojnički podvig spomen-bistu ispred prostorija mjesne zajednice Pridvorci 2014. godine podigli su njegovi Pridvorčani i saborci.

Nikola Pujić izrazio je veliku zahvalnost Pridvorčanima i saborcima njegovog oca Duška koji ga ne zaboravljaju ni poslije 30 godina.

"Osjećam se veoma ponosnim, čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam sin Duška Pujića", istakao je Nikola.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da ne smiju da budu zaboravljeni borci koji su izborili slobodu, kao i njihove porodice.

"U ratu se branila Republika Srpska, a danas u miru treba da gradimo i Trebinje i Srpsku. Grad Trebinje je ranije napravio Spomen-sobu poginulim borcima, pomogli smo velikom broju boraca da dođu do zaposlenja, kroz različite programe podržavamo porodice poginulih i boračke kategorije", rekao je Ćurić i dodao da će Gradska uprava to činiti i ubuduće.

Saborac ratnog heroja Duška Pujića Pero Mišeljić podsjetio je da je Pujić poginuo po povratku na liniju fronta nakon što je istog dana izvukao osam ranjenika sa ratišta i dovezao u trebinjsku bolnicu.

"Naša obaveza je da mu svake godine odamo dužnu poštu i počast", rekao je Mišeljić.

Cvijeće kod spomen-biste Dušku Pujiću položili su predstavnici Gradske uprave Trebinje, gradske Boračke organizacije, te Pujićevi saborci i porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana