Služen pomen najmlađem poginulom borcu Aleksandru Masleši

Srna
Služen pomen najmlađem poginulom borcu Aleksandru Masleši

TREBINjE - Najmlađem poginulom borcu Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske Aleksandru Masleši danas je u Trebinju služen pomen čime je obilježeno 28 godina od njegove smrti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da je Masleša bio najmlađi borac Trebinjske brigade, te da je učestvovao u ofanzivama sa znatno starijim borcima.

"Grad Trebinje će izaći u susret svim porodicama poginulih boraca. Ne smijemo da zaboravimo ko su ljudi koji su poginuli za stvaranje Republike Srpske", rekao je Ćurić.

Predsjednik Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga rekao je novinarima da spomenik Masleši treba da služi najmlađim generacijama kao opomena da se ratovi više ne ponavljaju, jer ratovi ne biraju žrtve.

Saborac iz Bobanske čete Dragan Ristić rekao je da je Masleša bio dobrovoljac i da se kao maloljetan i najmlađi borac Trebinjske brigade borio u odbrambeno-otadžbinskom ratu, i to u momentu kad je Trebinje bilo pod opsadom hrvatskih snaga.

"Svuda je dolazio, gdje je bilo najteže. On nije žalio sebe i svoj život. Njegovo ime ostaje vječno da živi u srpskom narodu", rekao je Ristić.

Masleša je rođen 1976. godine, a preminuo je 16. januara 1995. godine od posljedica ranjavanja na Boračkom jezeru kod Konjica u septembru 1994. godine. tada su od iste granate poginuli komandant Bobanske čete vojvoda Nedeljko Vidaković, te njegovi saborci Ljubiša Popović i Dragan Slijepčević.

Pomenu kod spomen-obilježja prisustvovali su saborci Aleksandra Masleše, rodbina i građani Trebinja, a cvijeće su položili i članovi njegove porodice, predstavnici grada, te Gradske boračke organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana