Služen parastos poginulim borcima iz Župskog Razboja

Srna
Foto: Srna

SRBAC- Za četvoricu poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Župskog Razboja u opštini Srbac danas je služen pomen.

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Dragan Aleksić rekao je da su borci ovog kraja dali veliki doprinos odbrani Republike Srpske i zadatak svih je da čuvaju uspomene na njihove likove i njihova djela.

"Mi smo imali sreću što smo preživjeli rat, a naša četvorica saboraca iz Župskog su dali za Republiku Srpsku svoje živote", naglasio je Aleksić i istakao da je riječ o četvorici momaka koji nisu stigli da zasnuju porodice.

On je poručio da su vrata opštinske Boračke organizacije širom otvorena za svu boračku populaciju.

Parastos za Duška Ličinara, Vladimira Brkovića, Zorana Gligorića i Darka Lazića organizovala je Boračka organizacija opštine Srbac u saradnji sa Mjesnom boračkom organizacijom Ćukali i uz podršku Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbac.

Pomenu koji je organizovan u skladu sa Kalendarom obilježavanja značajnih datuma i jubileja prisustvovali su članovi porodica poginulih boraca, građani Župskog Razboja, delegacija opštine na čelu sa načelnikom Mlađanom Dragosavljevićem, rukovodstvo opštinske Boračke organizacije, Mjesne boračke organizacije Ćukali, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srbac, te SUBNOR-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana