Služen parastos i položeni vijenci u Donjim Krajzovcima kod Gradiške

Milan Vujić
Služen parastos i položeni vijenci u Donjim Krajzovcima kod Gradiške

GRADIŠKA – Kod spomen obilježja u Mjesnoj zajednici Donji Karajzovci danas je služen parastos i položeni vijenci za šest poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog, 42 borca Narodnooslobodilačkog rata i 41 žrtvu fašističkog terora iz ove mjesne zajednice.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da su danas povodom Velike Gospojine, slave hrama i Mjesne zajednice Donji Karajzovci, odali  počast za šest žrtva Odbrambeno-otadžbinskog rata i 83 mještanina koji su stradali u Drugom svjetskom ratu.

Prema riječima Adžića oni su položili svoje živote da bi mi imali Republiku Srpski i mogućnost da kreiramo i planiramo svoj život onako kako odgovara srpskom narodu na ovim prostorima.

On je dodao da je naša obaveza da obilježavamo ovakve datume i da se poklonimo žrtvama, ali i da naučimo mlade šta znači žrtva za slobodu srpskog naroda.

Vijence i cvijeće položili su predstavnici Gradske uprave, Gradske i mjesne boračke organizacije, SUBNOR-a, porodice poginulih boraca, delegacije političkih partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana