Služen parastos i položeni vijenci kod spomen-kompleksa u Bok Jankovcu - Prisustvovala Cvijanović

GS
Foto: ATV

U gradiškom naselju Bok Jankovac kod spomen-kompleksa danas je služen parastos i položeni vijenci povodom obilježavanja 32 godine od odbrane Gradiške od agresije jedinica Hrvatske vojske u kojoj je poginulo 16 boraca Vojske Republike Srpske, a 22 su ranjena.

Vijence kod ovog spomen-kompleksa položila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Vijence su položili i članovi porodica poginulih, kao i delegacija grada Gradiška.

Ruže su položili predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske, Vijeća naroda Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, predstavnici Boračke organizacije i organizacija proisteklih iz Odbrambeno- otadžbinskog rata.

Ruže su položili i predstavnici Lake pješadijske brigade Gradiška i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ Oružanih snaga BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović vijenac je položila i na spomen-ploču žrtvama ustaškog terora u selu Bok Jankovac, kao i delegacija grada Gradiška.

Pripadnici jedinice Hrvatske vojske "Berbir bojna" su u ranim jutarnjim časovima 8. avgusta 1992. godine prešli rijeku Savu i napali srpske odbrambene položaje. Nakon žestokog okršaja i snažnog otpora, napad je odbijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana