Slučaj nestanka bebe iz Foče: Vlasnica klinike ”pala” na poligrafu!

ATV
Slučaj nestanka bebe iz Foče: Vlasnica klinike ”pala” na poligrafu!

SARAJEVO - Vlasnica jedne privatne klinike iz Federacije BiH ”pala” je na poligrafskom ispitivanju kada su je istražioci pitali o porodu žene iz Foče, čija je beba misteriozno nestala prije pet mjeseci, saznaje ATV.

Na osnovu toga, ali i drugih informacija do kojih se došlo tokom istrage, vjeruje se da je žena iz Foče porođena u toj klinici.

”Tokom trudnoće Fočanka ni jedan pregled nije obavila u Univerzitetskoj bolnici u Foči, već je trudnoću vodila po privatnim klinikama. Sumnja se da su porod obavili stručni ljudi u privatnoj klinici, a ne u stanu kako je to porodilja tvrdila u svojim izjavama. Upravo je ta klinika u fokusu dalje istrage i naložena su brojna vještačenja kako bi se to i potvrdilo”, rekao je izvor blizak istrazi.

Kao što je ATV ekskluzivno objavila za muškim novorođenčetom se traga od februara i zasada nije poznato da li je beba mrtva ili je, kako se sumnja, bila žrtva trgovine djecom. Ni za jedan ishod ne postoje čvrsti dokazi, već samo indicije koje su predmet detaljne istrage. Nepobitno je utvrđeno da je Fočanka rodila i februaru, što potvrđeno ljekarskim nalazom, ali o bebi nema ni traga ni glasa.

Fočanka je trudnoću i porođaj krila od porodice jer je, kako se sumnja, otac djeteta njen ljubavnik, a ne suprug. U izjavi istražiocima ona je tvrdila da se porodila sama, bez ljekarske pomoći. Ispričala je da je beba kasnije pomodrila i prestala da diše. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali da nije uspjela i da je beba preminula. Tijelo je, kako je izjavila, bacila u rijeku Drinu...

Međutim, tijelo nije pronađeno. Nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju takav epilog. Majka je više puta ispitivana i u iskazima su se pojavljivale nedosljednosti. To se odnosilo na datum poroda, mijenjanje lokacija na kojoj je navodno bacila tijelo bebe...

Provjerene su sve informacije i došlo se do saznanja da je Fočanka odlazila na preglede u privatnu kliniku. Saslušavane su i odgovorne osobe iz klinike, te su i u njihovim iskazima utvrđene nedosljednosti. Došlo se i do saznanja koji ukazuju da bi se u cijelom slučaju moglo raditi o trgovini djetetom, što je predmet dalje istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana