Školska biciklijada okupila oko 160 učesnika

Srna
Školska biciklijada okupila oko 160 učesnika

KOZARSKA DUBICA - Auto-moto društvo Kozarska Dubica organizovalo je danas jubilarnu 20. Školsku biciklijadu Kozarska Dubica–Moštanica, koja je okupila oko 160 učesnika.

Učestvovuju đaci i nastavnici saobraćajnih sekcija iz dubičkih osnovnih škola, Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i Osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice.

Oni će po dolasku na cilj posjetiti Manastir Moštanica, a potom učestvovati u tradicionalnim sportskim aktivnostima.

Nakon svečanog postrojavanja u porti Spomen-hrama Svete Petke, učesnici su položili cvijeće na spomen-krstu u čast poginulih branilaca Kozarske Dubice i svih koji su dali život za Republiku Srpsku.

Ovu jubilarnu 20. biciklijadu je u ime pokrovitelja, opštine Kozarska Dubica, otvorio načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović koji je istakao da je ona sastavni dio programa "Septembarskih dana odbrane", ali i preventivnih aktivnosti koje se sprovode radi bezbjednosti đaka u saobraćaju.

Sekretar Auto-moto društva Kozarska Dubica Milutin Bundalo rekao je da sa mjesta posvećenog braniocima Kozarske Dubice i Republike Srpske žele da pošalju poruku mladosti, pobjede života nad smrću.

"Ovo je naš odgovor na pitanje da li je vrijedilo onih ratnih dana davati život za ovu Republiku. Nadam se da u vremenima koja dolaze ova mladost neće imati iskustva kakva smo mi imali 1995. godine", rekao je Bundalo.

Predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske Miloš Zlojutro rekao je da se ova školska biciklijada organizuje tokom Evropske nedjelje mobilnosti i podsjetio na njen značaj u okviru obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" Kozarske Dubice.

On je napomenuo da AMS Srpske, u čijem sastavu je 50 auto-moto društava, ove godine obilježava 30 godina postojanja, a da je Auto-moto društvo Kozarska Dubica jedno od najaktivnijih i najbolje organizovanih.

Za bezbjednost učesnika biciklijade zaduženi su službenici Policijske stanice i Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana