"Sistemski stvoriti sigurniju budućnost za djecu"

Srna
Foto: Srna

Neophodno je sistemski raditi i svakodnevno govoriti o prevenciji vršnjačkog nasilja da bi zajedno stvorili sigurniju budućnost za djecu i mlade Republike Srpske, poručeno je sa večerašnje javne tribine u organizaciji Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je taj odbor odgovorna organizacija, koja brine o građanima Banjaluke i Republike Srpske, te da su zbog toga organizovali tribinu o prevenciji vršnjačkog nasilja.

- Tragični događaji pogodili su naše prostore u posljednjih samo nekoliko dana. Na nama je danas da damo sve od sebe, zajednički, kao društvo, timski, da se tako nešto nikada ne ponovi, pogotovo među našom djecom. O tim temama svakodnevno moramo govoriti i predano raditi na promjenama koje će takve tragedije spriječiti - izjavio je Đajić novinarima.

Sistemski porodični psihoterapeut Mirjana Perišić istakla je da je potrebno sistemski raditi na prevenciji vršačkog nasilja, napominjući da je porodica najznačajniji faktor u tom sistemu.

- Vršnjačko nasilje moguće je spriječiti jakim preventivnim programima. Radilo se i do sada, a moraju se pojačati projekti u tom smislu - rekla je Perišićeva.

Moderator javne tribine Nenad Novaković rekao je da do vršnjačkog nasilja neće doći ukoliko institucije budu radile svoj dio posla.

U dvije pucnjave u Srbiji prošle sedmice ubijeno je 17 lica, najviše djece. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana