Šipovo: U planu izgradnja novog objekta za stanicu policije

Srna
Foto: Srna

ŠIPOVO - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Šipovu da je u ovoj opštini, jer je postojeći u veoma lošem stanju i ne može se renovirati.

Lukač je nakon sastanka sa načelnikom opštine Šipovo Milanom Kovačem napomenuo da je postojeći objekat policijske stanice izgrađen šezdesetih godina prošlog vijeka, te istakao da će izgradnja novog objekta biti zajednički projekat MUP-a i opštine.

Prema njegovim riječima, na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu bude uspostavljen video-nadzor na području opštine Šipovo.

“Načelnik će iz budžeta izdvojiti određena sredstva, a naše ekipe inženjera će se uključiti da to sve instaliraju, uvežu u sistem. Razmišljamo o bezbjednosti naših građana u svim dijelovima Republike Srpske i na ovaj način tome doprinosimo”, naglasio je Lukač.

On je podsjetio da se uspostavljanje video-nadzora MUP sprovodi sa lokalnim zajednicima na teritoriji cijele Republike i da su do sada u 54 opštine instalirali ili su u završnoj fazi instaliranja kamera, te da su tako podigli bezbjednost na maksimalan nivo.

“Na osnovu dosadašnjih iskustava, do 50 odsto smanjujemo kriminalitet po svim vidovima kriminala u opštinama gđe smo postavili kamere, veoma dobro đeluje u preventivnom smislu i policiji pomaže prilikom istrage u slučaju eventualnog izvršenja nekog krivičnog đela ili prekršaja”, rekao je Lukač.

On je dodao da je danas u radnoj posjeti Policijskoj stanici Šipovo i Policijskoj upravi Mrkonjić Grad i da su razgovarali o veoma važnim temama u vezi sa funkcionisanjem ove uprave.

Načelnik opštine Milan Kovač istakao je da je izgradnja novog objekta stanice policije značajna investicija i izrazio nadu da će radovi početi naredne godine sa početkom građevinske sezone.

Kovač je rekao da je tema razgovora bila i bezbjednosna situacija na području opštine, kao i saradnja MUP-a, Policijske uprave, Policijske stanice sa lokalnom zajednicom.

“Istakli smo da je dobra zajednička saradnja, da je bezbjednosno stanje izuzetno dobro i da nema nekih značajnijih problema”, dodao je Kovač.

Lukač će danas posjetiti i Stanično ođeljenje policije u Kupresu, a razgovaraće i sa načelnikom ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana