SIPA - "Krimolovci" u februaru 392 poziva, od kojih 29 sa korisnim informacijama

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH su u februaru registrovali 392 poziva, od kojih 29 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

U saopštenju ove policijske agencije precizira se da je putem telefonske linije "Krimolovci" primljen ukupno 291 poziv, od kojih je osam bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj veb stranici Sipe zaprimljena je 101 prijava, od kojih 21 sa korisnim informacijama od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju Sipe.

U februaru je stiglo 35 povratnih informacija po kojima je postupala Sipa ili su dostavljene od nadležnog policijskog tijela. Na osnovu povratnih informacija utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno pet izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima. Pripadnici Sipe su dali i 40 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" 080 020 505.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana