Sindikat najoštrije osudio napad na policajca

Srna
Sindikat najoštrije osudio napad na policajca

ZVORNIK - Na vanrednoj sjednici Povjereništva regionalnog sindikata radnika unutrašnjih poslova Policijske uprave Zvornik najoštrije je osuđen napad na policijskog službenika M.J. od 16. oktobra u mjestu Bjelovac kod Bratunca.

Predsjednik Regionalnog sindikata radnika unutrašnjh poslova Policijske uprave Zvornik Dragan Šakotić rekao je na konferenciji za novinare da su policijskog službenika M.J. koji nije bio na dužnosti, dok je upravljao svojim automobilom, presrela dva vozila iz kojih je izašlo deset lica, fizički ga napala i udarala palicama i motkama.
-Svima nama teško pada kada se napadaju naše kolege, policijski službenici, jer je napad na policiju napad na državu -  rekao je Šakotić.
On je rekao da je povrijeđeni policajac trenutno na kućnom liječenju i dodao da su lica koja su ga fizički napala već od ranije poznata policiji, te da imaju dosije.
Ističući da napadnuti policajac nije imao prethodno nikakve prijetnje od bilo koga, Šakotić je ustvrdio da je napadnut samo zato što je policajac.
-Tražimo od nadležnih pravosudnih institucija da osude ova lica koja su izvršila napad na policajca, kako se ovi događaji ne bi ponavljali - rekao je Šakotić, koji je i član Republičkog odbora sindikata radnika MUP-a Republike Srpske.
On je zahavilio svim policijskim služebnicima koji su brzo pronašli lica koja su napala policajca i predali ih nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana