Simić: Za izgradnju 26 putnih pravaca 800.000 KM

Srna
Foto: SRNA

DERVENTA- Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas sa predstavnicima firme "Geokop" ugovor o izgradnji 26 putnih pravaca na području grada, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 800.000 KM.

Simić je rekao da je riječ o projektu nastavka izgradnje asfaltnih puteva na ruralnom području grada.

"Sredstva su od Vlade Republike Srpske po načinu realizacije da mi obavljamo nabavku a Vlada plaća. Nije to jedini projekat sa Vladom i sa višim instancama Republike Srpske, imali smo u proteklom vremenu priličan broj projekata. O ovim projektima nije Skupština grada odlučivala, jer Skupština i ne odlučuje to je incijativa menadžmenta, gradonačelnika i njegovog tima kada su u pitanju neke potrebe", izjavio je novinarima Simić.

On je podsjetio da je prošla godina bila turbulentna i da je kapitalni budžet od 1,4 miliona KM koji je predložio pretrpio tolike izmjene da je ostalo izvorno samo 2.000 KM.

"Šta smo drugo mogli raditi nego tražiti sredstva da amortiztujemo tu nepravdu, jer svi projekti su obrisani. Iz redovnog kapitalnog budžeta ove godine na red čeka još devet putnih pravaca i još mnogo drugih projekata", kaže Simić.

On navodi da je Derventa prepoznatljiva po ulaganju u putnu infrastrukturu, i to u kontinuitetu.

"I zadovoljstvo mi je da će to raditi firma "Geokop", prepoznatljiva i koja ovdje dosta radi valjano, kvalitetno i odgovorno, završava poslove u rokovima", dodao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana