Šestočlana porodica Đekić iz Kozarske Dubice dobila novi krov nad glavom

GS
Foto: Rtrs

Šestočlana porodica Đekić iz Kozarske Dubice, uselila je u novu kuću. Stara jednospratnica sa dotrajalim krovom, dograđena je i obnovljena u akciji Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Podstanarski život prošlost je za Indiru, Gavrila, Dajanu i najmlađeg Stefana. Bezbrižno odrastanje u toplom domu, radost je i za roditelje, Marinu i Aleksandra, koji su, kažu, konačno na svome.

- Nismo imali namještaj, niti je ovdje bila prikopčana voda, gradska, tako da smo čekali dobre ljude koji su nam hvala bogu pomogli. Djeca su baš presrećna u svojim sobama, svojim krevetima - priča Marina Đekić.

- Dobili smo prvenstveno svoj krov nad glavom, a dobili smo zdravije uslove za djecu koje, u prethodnim kućama, sami i znate, bude i vlage. Sve je dobro, jako zdravo za djecu prije svega - dodao je Aleksandar Đekić.

Izgradnjom kuće, stavljen je pečat na jednu plemenitu priču, istakao je paroh Branko Repaja, koji je i osveštao novi dom.

- Nikada Srbin nije prelazio ni preko praga bez Boga tako i od današnjeg dana i časa. Porodica Đekić ovaj svoj novosagrađeni dom prelaziće s blagoslovom Božjim - poručio je Branko Repaja, paroh treći dubički.

Za potpuni završetak radova, čija je vrijednost 90 hiljada maraka, preostalo je postavljanje ograde oko kuće i stepenište.

- Naš narod je veoma human, naš narod pomaže i uspjeli smo. Ovo je samo još jedna od kuća. Čini mi se da će biti desetak što kuća što većih građevinskih objekata u Republici Srpskoj - naglasio je Saša Vignjević, predsjednik Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Posredstvom organizacije Srbi za Srbe, na području Kozarske Dubice do sada su stambeno zbrinute tri porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana