Sergej Stupar se vraća iz Rusije u Banjaluku: Njegova majka ima jednu molbu

GS
Sergej Stupar se vraća iz Rusije u Banjaluku: Njegova majka ima jednu molbu

Sergej Stupar, mladi Banjalučanin koji je prije nešto više od godinu dana imao tešku saobraćajnu nesreću ujedinio je dobre ljude u još jednoj humanitarnoj borbi za život i zdravlje.

Nakon više od nekoliko mjeseci liječenja na prostoru Srpske, on i njegova majka Svjetlana Bendeš otputovali su u Rusiju gdje mladi Banjalučanin prima terapiju matičnim ćelijama. Plan je bio da tamo ostanu godinu dana, ali kako je njegova majka objavila na društvenim mrežama prije par dana, plan se promijenio.

Nije sve bilo onako kako su zamislili, finansijski troškovi takođe su negativno premašili njihova očekivanja zbog čega su primorani da se vrate. Sergej u pratnji svoje majke stiže kući u Banjaluku u septembru mjesecu i tim povodom Svjetlana se ponovo oglasila na popularnim platformama, te zamolila za pomoć.

Hitno joj je potreban stan u kojem će boraviti ona i njen sin.

– Ljudi, hitno nam je potreban stan u Banjaluci, znači za mene i Sergeja jer trenutno u kući u kojoj živim sa roditeljima nema uslova za Sergeja. Dok se ti uslovi ne naprave nama je potreban jednosoba stan – napisala je Sergejeva majka.

Ona je pojasnila da soba mora da bude dovoljno velika, da stan treba da bude prostran sa dosta svjetlosti, a lift i balkon su obavezni. Navela je da kuća nije opcija.

Podsjećanja radi, za mladog Sergeja organizovane su mnogobrojne humanitarne akcije kako bi iz ove životne borbe izašao kao pobjednik. Iako je njegova majka ranije objavila da je napredak u liječenju vidljiv već nakon par mjeseci provedenih u Moskvi, pojasnila je da će Sergej i dalje, s vremena na vrijeme morati da ide u Rusiju kako bi primio terapije koje su mu neophodne.

Za to su potrebna značajna novčana sredstva pa se humani ljudi pozivaju da ne odustaju i da svako u skladu sa svojim mogućnostima pomogne Sergeju da ozdravi i nastavi svoj mladi život onako kako zaslužuje, piše Blportal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana