Šeranić: Uskoro završetak izgradnje ambulante u Jošavci

Srna
Šeranić: Uskoro završetak izgradnje ambulante u Jošavci

ČELINAC - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da bi za tri do šest mjeseci trebalo da bude završena izgradnja ambulante u čelinačkoj mjesnoj zajednici Jošavka, za šta je obezbijeđeno 360.000 KM.

Šeranić je istakao da su sredstva izdvojili Vlada Republike Srpske i opština Čelinac.

"U Jošavci će uz ambulantu porodične medicine biti i apoteka, stomatološka ambulanta i propratni sadržaji", rekao je Šeranić novinarima nakon što je posjetio gradilište ambulante u Jošavci. On je posjetio i Dom zdravlja u Čelincu i Centar za socijalni rad za koje je ocijenio da funkcionišu kvalitetno.

"Dom zdravlja Čelinac je ustanova koja odlično funkcioniše i prva je prešla na trezorski način poslovanja.

U narednom periodu je plan da za ovu ustanovu bude obezbijeđeno novo sanitetsko vozilo", dodao je Šeranić. Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić naglasio je da se u ovoj opštini, uz pomoć Vade Srpske, realizuju značajni projekti, među kojima je i izgradnja ambulante u Jošavci. "Riječ je o modernom objektu od 142 metra kvadratna koji će biti prilagođen potrebama građana.

Izgradnjom ove ambulante biće riješen višegodišnji problem jer je postojeća ambulanta u nefunkcionalnom objektu, a Dom zdravlja Čelinac i Centar za socijalni rad kvalitetno rade i imaju odličnu saradnju sa Ministarstvom zravlja i Vladom Srpske", rekao je Gligorić.

Direktor Doma zdravlja Čelinac Draško Kuprešak naveo je da je u proteklih 15 godina urađeno mnogo s ciljem poboljšanja rada svih službi ove ustanove, posebno porodične medicine.

"Ostalo nam je da završimo izgradnju ambulante u Jošavci kako bi bilo kvalitettno odgovoreno na potrebe mještana ove mjesne zajednice", rekao je Kuprešak. On je napomenuo da je u Jošavci registrovano 1.200 pacijenata i da će izgradnjom ambulante imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Kuprešak je ocijenio da je izuzetno značajno da je Dom zdravlja Čelinac prvi prešao na trezorski način poslovanja i da je odlična saradnja sa resornim ministarstvom, Vladom Srpske i lokalnom zajednicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana