Šeranić: Unaprijediti zdravlje sportista

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA-Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je sportska i fizička aktivnost ključ u prevenciji zdravlja, kao i da je potrebno unaprijediti zdravlje sportista.

"Moramo da razmišljamo o aspektu zdravlja sportista i da vidimo kako možemo unaprijediti taj segment. Gdje je to ključni dio u pripremama, ali i tokom trajanja takmičarske sezone, kako pristupamo problemima i povredama koje se dešavaju u sportu", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci tokom posjete Ženskom rukometnom klubu /ŽRK/ "Borac".

Šeranić kaže da on kao rekreativac i neko ko podržava sportske aktivnosti želi da podrži sve što se radi u korist promocije zdravlja, te da se djeci i omladini u ovom smislu ukazuje na put kojim treba da idu.

Direktor ŽRK "Borac" Darko Savić rekao je da je Šeranićeva posjeta vid ohrabrenja pred nastupajuće turnire i utakmice na kojima će ova ekipa učestvovati, dodajući da su do sada imali dobru saradnju sa ministrom i uvijek otvorena vrata u resornom ministarstvu.

Savić je podsjetio da je ŽRK "Borac" od 2018. godine, nakon finansijske konsolidacije i stabilizovanja, već 2019. igrao u Premijer ligi BiH, da su osvojili i Prvenstvo i Kup BiH, a da im je titula prvaka u minuloj sezoni zamalo izmakla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana